Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Ana Brnabić ispraća novi avion „Air Srbije” na prvi let za Njujork

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvuje svečanom ispraćaju novog aviona „Air Srbije” na prvi let za Njujork, prenosi Tanjug.

Novi „erbas A330-200” sa likom i imenom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj.

Za proces farbanja, tokom kojeg su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe, bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smene, sa timovima od oko 10 ljudi po smeni, saopšteno je ranije iz „Air Srbije”.

Proizveden 2008. godine, novi avion je godinu dana mlađi od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti „Air Srbije”, a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija „Aeroflot”.

Avion će u srpskom registru vazduhoplova biti upisan kao YU-ARB, a za razliku od prvog „erbasa A330” YU-ARA, koji je koristio „Dženeral elektrikove CF6” motore, novi avion ima „Rols-Rojsove” pogonske jedinice.

Najnovije pojačanje u floti nacionalnog avio-prevoznika imaće konfiguraciju sa 21 sedištem u biznis klasi i 236 sedišta u ekonomskoj klasi.

Prvi A330 YU-ARA koji je srpski avio-prevoznik iznajmljivao, u vlasništvu je „Etihad”.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.