Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Čuveni hotel stiže i u Njujork: Biće najluksuzniji u gradu, ali postoji jedan problem

Novi luksuzni objekat ne posluje kao tradicionalni hotel, i to iz više razloga. Dakle, nije dovoljno samo da imate novac.
 

Glavni hotel Fasano u Sao Paulu je nezaboravan. Njegov ulaz, neposredno uz luksuzni “maloprodajni hodnik” ulice Rua Oscar Freire, potpuno je obložen osvetljenim drvenim oplatama koje svetlucaju poput zlata.

Kožne stolice i geometrijski rešetkasti plafon stvaraju jedinstveni brazilski izraz dizajna iz sredine veka. Fasano je sinonim za glamur, dok u baru svira Bosa Nova, stil sambe razvijen kasnih pedesetih godina.

Sada sve to konačno dolazi u Njujork, gde je kompanija otvorila svoju prvu severnoameričku ispostavu. Ali, izgleda da nema ništa od “brazilskog stila” u SAD. Hotel se nalazi na Petoj aveniji, između 62. i 63. ulice.

Ipak, nema toliko glamura, zlata i “pompe”. Ulaz je diskretno uređen, i stapa se sa okolnim luksuznim zgradama. Predvorje je u minimalističkom stilu, sa prostorom za samo dve kožne fotelje.

 
Foto: Fasano Fifth Avenue

Još interesantnije je da ne može svaki bogati gost da pristupi novom njujorškom hotelu, već samo članovi ekskluzivnog kluba Fasano, a njih je odabrao korporativni tim kompanije.

“Fasano Fifth Avenue” je definitivno radikalni pomak u odnosu na stanardni koncept hotela iz Brazila. Zgrada ima 14 spratova, a ne postoji opcija “rentiranja sobe na jednu noć”. Fasano iz Njujorka nudi smeštaj samo od 30 dana pa naviše. To je minimalni broj dan prilikom rezervisanja.

Foto: Fasano Fifth Avenue

Inače, mesec dana boravka u novom hotelu košta čak 100.000 dolara. Ta ideja se donekle naslanja na trend nastao tokom pandemije – kada su bogataši rentirali hotelske sobe na mesec ili više, kako bi se izolovali ili radili na daljinu.

Da biste odseli u bilo kom od sedam hotelskih apartmana i četiri dupleksa nalik apartmanima, a sve je dizajnirao francuski arhitekta Thierri Despont, morate biti član kluba Fasano ili vas neko mora pozvati da se učlanite.

Apartmani s pogledom na Central Park imaju cenu od oko 7.000 dolara za noć, što je sedam puta skuplje od jednosobnog apartmana u čuvenom hotelu u blizini Fasana. “To je klub sa privatnim članstvom, samo na poziv”, kažu iz hotela.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.