Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Otvaranje restorana u nyc

Vesti

FAZA 2 POČINJE DANAS U NYC-JU. ŠTA TO ZNAČI?

U ponedeljak će u Njujorku službeno započeti Druga faza otvaranja, što će verovatno značiti da će se 300.000 ljudi vratiti na posao.

Druga faza otvaranja uključuje posluživanje hrane u restoranima na otvorenom, otvaranje kancelarija, supermarketa, frizerskih salona i berbernica, agencija za nekretnine, salona  automobila – uz pridržavanje uputstva o socijalnom distanciranju i higijenskim smernicama.

Njujork je poslednja regija u državi koja je ušla u Drugu fazu. Područja poput Doline Srednjeg Hadsona i Long Ajlanda nalaze se u Drugoj fazi od 9. juna, a većina ostalih „gornjih“ regija, poput srednjeg Njujorka i jezera Finger, već su u Trećoj fazi.

Sledi pregled onoga što će se otvoriti – i kako – tokom ove nedelje:

RESTORANI

Kao deo gradskog plana „Otvoreni restorani“, ugostitetljskim objektima će se omogućiti otvaranje bašta uz mere distanciranja. Grad procenjuje da će projekat „Otvoreni restorani” pomoći poslovanju 5.000 restorana i zadržati 45.000 radnih mesta.

Stolovi u baštama moraju biti jedan od drugog udaljeni šest stopa, a mušterije moraju nositi maske sve dok ne sednu za sto. Zaposleni moraju stalno da nose maske. U julu će restorani moći da koriste ulični prostor za postavljanje stolova. Za stolom ne može da sedi više od 10 ljudi.

Restorani i barovi mogu bez posebne dozvole da otvaraju i proširuju bašte, ali im se to može uskratiti ako se ne budu držali propisa o socijalnom distanciranju.

Advertisement. Scroll to continue reading.

SALONI I BERBERNICE

Saloni se mogu ponovo otvoriti sa 50% maksimalne popunjenosti, što se odnosi i na zaposlene, i na mušterije, i svi moraju nositi maske za lice. Mušterije treba da se drže propisne udaljenosti.

Treba izbegavati čekanja i redove, a saloni bi trebalo da zakazuju svoje usluge. Usluge koje zahtevaju uklanjanje maski − poput skraćivanja brade − su zabranjene, kao i usluge manikira i masaža. Takođe nisu dopuštene fontane s vodom, čitanje časopisa i prostor za čekanje.

PRODAVNICE

Prodavnice koje ne prodaju osnovne životne namirnice, mogu biti otvorene, ali s 50% maksimalne popunjenosti prostora. Kupci i zaposleni moraju nositi maske i održavati udaljenost od šest stopa. Prodavnice bi trebalo da ograniče prostor za  kretanje kupcima, da zabrane samoposluživanje i upotrebu uzoraka.

IGRALIŠTA

Deci će biti dopušteno korišćenje igrališta u celom gradu, ali biće prisutni i redari koji će sprečavati gužvu, deliti maske. Međutim, timski sportovi poput košarke, fudbala, softbola nisu dopušteni u Drugoj fazi.

KANCELARIJE

Kancelarije se mogu otvoriti, ali samo s 50% maksimalnog broja osoba. Zaposleni moraju da poštuju i druga osnovna pravila socijalnog distanciranja, i nošenja maski kada distanciranje nije moguće. Zaposleni bi trebalo da izbegavaju ulazak u male prostore, poput liftova, s drugima, osim ako ne nose  maske. Smernice države Njujork preporučuju poslodavcima da naprave  raspored rada radnika kako bi smanjili gužve, kao i da sastanke organizuju onlajn, kad god je to moguće.

CRKVE/VERSKE SLUŽBE

Portparol gradonačelnika De Blazio rekao je da će verski objekti biti otvoreni, ali sa ograničenjem broja posetilaca/mesta na 25%.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.