Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Guverner Cuomo najavljuje da će se događaji uživo vratiti brže nego što se očekivalo zahvaljujući brzom testiranju

Program se zove New York Arts Revival.

„Njujork nije Njujork bez Brodveja“, rekao je juče guverner Andrew Cuomo tokom jednonedeljnog niza obraćanja politike pre najave primene novog javno-privatnog partnerstva pod nazivom New York Arts Revival koje će u grad već početkom emisije dovesti emisije uživo kao 4. februara.

Od sada će partnerstvo raditi na trifekti prilika. Prvo će stanovnici biti počašćeni serijom pop-up koncerata širom države, među kojima su Hugh Jackman, Chris Rock, Amy Schumer i Renee Fleming, između ostalih. Drugo i, možda najuzbudljivije, država će započeti pilot program kako bi shvatila kako u bliskoj budućnosti pravilno održavati društveno udaljene predstave na lokalnim mestima. I na kraju, partnerstvo će sarađivati sa Fondacijom Mellon – jednom od najvećih pristalica umetnosti širom zemlje – na podeli grantova umetnicima i umetničkim grupama u zajednici u potrebi.

Pop-up emisije, na kojima će nastupiti preko 150 različitih umetnika, organizovaće Državni savet Njujorka, zajedno sa producentima Scottom Rudinom i Jane Rosenthal, a oni će početi 4. februara.

Guverner je posebno spomenuo nemogućnost čekanja dok se većina Njujorčana ne vakciniše kako bi se vratili događaji uživo. Kao rezultat, partnerstvo će se verovatno oslanjati na mogućnosti brzog testiranja, koje se Cuomo nada da će proširiti na gomilu iskačućih veb lokacija na kojima bi ljudi mogli da se testiraju pre nego što krenu u pozorište ili čak trpezu u restoranu.

Ideja brzih testova koji olakšavaju povratak na događaje uživo nije nova. Kao što je istakao sam Cuomo, Ministarstvo zdravlja trenutno nadgleda rezultate traženja kontakata nakon igre Buffalo Bills koja je prošle subote kao eksperimentalno suđenje primila (i testirala) 6.700 obožavalaca.

„Gotovo nikoga COVID nije povredio više od naših umetnika“, rekao je Cuomo. „Jedva čekamo leto da ponovo upalimo svetla.“ Ne možemo se više složiti s vama, gospodine guverneru.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Oglasi

Izdaje se soba u Sunnyside-u. Postoje dve opcije: cena sobe za jednu osobu iznosi $900, dok je cena za dvoje $1200. Dodatni troskovi iznose...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.