Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Kako se možete provesti u NYC ovog vikenda

Photo credit: hospitalityireland.com

Mnoga kulturna dešavanja bila su otkazana a institucije kulture zatvorene pa, sada kad se NYC otvara,  dajemo vam neke zanimljive predloge kako biste se što bolje proveli u NYC ovog vikenda. Naravno, ponesite maske sa sobom.

Ovog vikenda postoji mnogo toga što biste mogli da radite dok držite distancu i nosite masku. Možete posetiti veliki mural u Hudson Yards-u, gledate ”Newsies” na Brodveju, naučite da igrate besplatno u Bryant Park-u, odete do Queens Drive-in i još puno toga. NYC se polako otvara tako da nema potrebe da ostanete kod kuće.

Besplatni časovi plesa u Bryant Park

”Limón Dance Foundation and Bryant Park” vam nude besplatne časove
plesa na otvorenom. Ovde možete naučiti osnovne moderne plesove svake subote u avgustu i septembru. Broj polaznika je ograničen,tako da Vam preporučujemo da se registrujete na njihovom vebsajtu i stignete malo ranije. 

 

Photo credit: Courtesy Angelito Jusay Photography

Pogledajte mjuzikl Newsies na Brodveju

Dobre vesti su da će čuveni brodvejski mjuzikl Newsies biti prikazan samo jedno veče, u petak 21. avgusta. Newsies striming počinje u 19h na stranici Playbill i iako ga možete pogledati besplatno, ovaj striming je u dobrotvorne svrhe i njime se želi podržati Actors Fund koji je dao više od 14 miliona dolara kako bi se pomogli kulturni radnici kojima je rad onemogućen od marta.

Photo credit: Deen van Meer

Skulptura Davina Semo u Brooklyn Bridge Park-u

Bridge Park u Bruklinu ugostiće novu umetničku instalaciju Davina Semo. Rad pod naslovom “Reverberation” (“Rezonanca”) sastoji se od pet bronzanih zvona koja posetioci mogu pokrenuti. Svako zvono ima svoje ime i zvuk: Reflector (Reflektor)Singer (Pevač)Dreamer (Sanjar)Listener (Slušalac), and Mother Majka).

Ova instalacija ostaće u parku do 18. aprila 2021.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte mural u Hudson Yards

Nova instalacija umetnika Key Detail i uličnog umetnika Elle povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost ovog mesta. Originalna dela mogu se naći na zidovima 11. Avenije.

Photo credit: Courtesy Muros, Key Detail, and Elle

Pogledajte žensku BIPOC umetnost u Queens Botanical Garden 

Šest ženskih umetnika (crnkinja) je odabrano da predstavi instalaciju u Queens Botanical Garden koju je sada moguće posetiti. Neke od postavki koje ćete moći da vidite jesu bašta ruža koja je ukrašena  transparentnim bojama i isprojektovanim svetlima na zemlji, zatim tu je portret feministkinje Marielle Franco koja je ubijena 2018. godine, i još puno toga.

Art Queens Botanical Garden, Flushing do 8. septembra 2020.

Posetite Chelsea Market

Od prošle nedelje jedno od napopularnijih mesta u NYC u 15. i 16 Ulici ispunjeno je sa 115 stolova na otvorenom. Mnoge kulinarske poslastice su vam sada dostupne.

Photo credit: Colin Miller

Uživajte u drive-in bioskopu

Ovaj vid zabave vam se može učiniti pomalo zastarelim ali  se ove godine  forma nostalgičnog vraća na velika vrata.  Za vaš naredni izlazak možete izabrati ”takeout” iz vašeg omiljenog restorana, uzeti grickalice i uživati uz film na ”otvorenom”.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Photo credit: Shutterstock/Viniciu

Zabavite se, večerajte, uživajte u Greenpoint-u 

U Greenpoint-u se za nedelju(30.Avgust) sprema više od stotinu zanatlija, prodavača hrane i lokalnih radnji za prvu u nizu serija marketa na otvorenom.

Kao dodatak, nude se i aktivnosti kao što su roler disko (možete i iznajmiti rolere) i komedija koju će u ovu nedelju predstaviti Matt Richard sa gostima Dave Temple, Rosebud Baker, Ricky Vele  Nimesh Patel.

Posetite Syndicated

Bušvikov Syndicated je poznat kao jedinstveno mesto dobro hrane i filmova a sada ponovo počinje sa prikazivanjem filmova na otvorenom. Konačno je u utorak postavljen veliki beli ekran. U sredu je  određen i raspored filmova koji će biti prikazivani oko 20h svake večeri (u zavisnosti od vremenskih prilika).

Photo credit: Courtesy Syndicated

Vraća se Hester Street Fair

Nakon tri meseca ponovo je otvoren Hester Streeet Fair.

Od maja, ovaj sajam je održavao virtuelne događaje vikendima sa prodavačima koji su nudili svoje proizvode preko Instagram Live i sličnog ali je NYC konačno došao u fazu kada su posete dozvoljene naravno uz ograničeni broj posetilaca.

Photo credit: Courtesy Hester Street Fair
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.