Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Konačno, Bruklinski most dobija biciklističku stazu

Mostovi će izgubiti traku automobilskog saobraćaja do dvosmerne zaštićene biciklističke trake.

Biciklisti u Njujorku su ove nedelje dobili sjajne vesti – i Brooklyn i Queensboro Bridges ove će godine dobiti namenske dvosmerne biciklističke staze, što će učiniti sigurnijim i lakšim putovanje između varoši.

U svom obraćanju, gradonačelnik Bill de Blasio najavio je „radikalni novi plan“ za zabranu automobila iz najuže trake na strani Brooklynskog mosta povezanom sa Manhattanom i pretvaranje u dvosmernu zaštićenu biciklističku stazu i transformirati postojeći šetališni prostor u područje samo za pešake.

Biciklistička traka Bruklinski most, koja će biti završena do kraja ove godine, biće široka osam stopa sa zidom širokim dva metra koji će je odvajati od saobraćaja vozila, a koja će imati svoje dve trake preko 10 stopa.

(Prema Bike New York, biciklistička staza Manhattan Bridge-a široka je oko devet stopa.)

Grad će započeti izgradnju ove godine kako bi severni spoljni put na mostu Queensboro pretvorio u dvosmernu traku samo za bicikle i pretvorio južni spoljni put u dvosmernu pešačku traku, ali to se neće učiniti sve dok sledeće godine.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
Photograph: Courtesy NYC Mayor’s Office

Stavljajući biciklističke staze, gradonačelnik namerava da sigurnost biciklista stavi na prvo mesto (više od 20 biciklista poginulo je u nesrećama prošle godine, kaže Streetsblog.) I lansira grad u zeleniju budućnost, rekao je.

“Ovo su napori koji iz temelja menjaju stvarnost, ali takođe moramo promeniti način na koji živimo ako se želimo boriti protiv klimatskih promena, a to znači udaljavanje od naših automobila, ostavljajući eru automobila za sobom, „rekao je u svom obraćanju. “Uzećemo svoje mostove, svoje ikonične mostove koje vidimo kao lepe simbole grada – ali, nažalost, takođe je bio deo problema – i pretvorićemo ih u deo rešenja.”

To je velika pobeda za zagovornike biciklizma. Transport Alternative, zagovaračka grupa koja se zalaže za promene u javnoj politici, dizajnu ulica, sprovođenju i raspodeli resursa, pohvali odluku jer se poklapa sa svojom kampanjom Mostovi 4 ljudi.

„Pretvaranje automobilskih traka u biciklističke na dva naša najvažnija mosta predstavlja ogroman skok za grad New York“, rekao je izvršni direktor Danny Harris u izjavi. “Posle decenija zagovaranja Alternativa za prevoz i hiljada naših aktivista na lokalnom nivou, oduševljeni smo što je gradonačelnik de Blasio pokrenuo našu kampanju Mostovi 4 ljudi sa svojim planom Mostovi za ljude. Radujemo se saradnji sa administracijom de Blasio na ovome vitalni novi projekat i drugi napori za poboljšanje infrastrukture za bicikliste i pešake na mostovima i ulicama u pet gradskih četvrti “.

Prema kampanji Bridges 4 People, više od 20.000 pešaka i 19.000 biciklista trenutno prelazi mostove Brooklyn, Manhattan, i Williamsburg svakog dana. Ovo je poraslo za 22,75% u julu 2020. u odnosu na jul 2019. i za 55% u novembru 2020. u odnosu na novembar 2019. „Kako se Njujork ponovo otvara, još više pešaka i biciklista prelaziće mostove“, kaže se.

Trenutni plan gradonačelnika takođe uključuje instaliranje novih “biciklističkih bulevara” širom grada koji će biti dizajnirani da usporavaju vozila i smanjuju zapreminu sa preusmeravačima saobraćaja, promene vremena signala, zajedničke ulice, otvorene ulice i tretmane kapija. Ove godine će biti izgrađeno njih pet – po jedan za svaku varoš.

Photograph: Courtesy NYC Mayor’s Office

„Ovo su promene koje nam omogućavaju da se pomerimo iz ere fosilnih goriva i ere automobila i u zelenu budućnost kao deo naše posvećenosti zelenom novom poslu Njujorka“, rekao je gradonačelnik.

Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.