Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Leto u Hamptonsu

Turisticki Vodic

Korona virus menja planove za letnju sezonu u Hamptonsu

Plaže Saut Forka biće otvorene ovog leta, ali možda će vam biti potrebna adresa prebivanja u Hamptonsu da biste ih posetili. Pandemija COVID-19 ne može zaustaviti dolazak leta u Hamptons, ali mogla bi sprečiti zakrčenost restorana i barova.

Stanovnici iz grada uzeli su sve dostupne stanove pod zakup ili došli u svoje vikendice, otkako su u martu započete mere izolacije, čime su navukli bes meštana zbog praznih rafova  i bojazni da bi zdravstveni sistem mogao doživeti kolaps.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Vlasnici kompanija koji se oslanjaju na sezonu između Dana sećanja (4.Jul) i Dana rada ( Labor day), prilagođavaju se − nudeći više usluga „za poneti“, otkazujući dešavanja, zatvarajući lečilišta i bazene. „Nećete videti formalne događaje. To se neće dogoditi“, rekla je organizatorka događaja Viktorija Djubin, koja obično planira šest do osam letnjih zabava na Hamptonsu.

PLAŽE

Mnoge plaže Saut Forka biće otvorene ove godine, ali masovne posete nisu dobrodošle. Grad Sauthempton, u početku, planira da otvori samo tri plaže. Dnevne propusnice za nerezidente neće se prodavati, barem ne u početku. Kupači će morati da nose maske za lice dok su u paviljonima ili na pešačkim stazama, ali ne ako se kupaju i sunčaju i održavaju udaljenost od 6 stopa, rekao je Džaj Šnajderman, gradski nadzornik Sauthemtona.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sauthemton Vilidž, koji ima višestruko najbolje ocenjenu plažu Kupers, svoje plaže će, u početku, otvoriti samo za lokalne stanovnike.

Ist Hempton takođe ne prodaje propusnice nerezidentima.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Izvršni direktor okruga Safok, Stiv Belone, rekao je da će popularna plaža Kupsag u zapadnom Hempton Dunsu biti otvorena samo za stanovnike Safoka.

RESTORANI

Advertisement. Scroll to continue reading.

Konzumacija u restoranu uključena je u Fazu 3 njujorškog plana otvaranja. Država nije rekla kada će to konkretno biti, ali restorani računaju na početak jula. Vlasnici restorana rekli su da će ovog leta morati da potraže povećanje broja mesta na otvorenom. Oni koji već imaju dovoljno prostora za „al fresco“ obrok, ovog leta će imati prednost.

GALA SVEČANOSTI

Letnji kokteli odavno su veliki izvor prihoda za dobrotvorne organizacije istočnog dela (East End) .

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dečiji muzej u istočnom delu, u Bridžhemptonu već je otkazao porodični noćni karneval, koji privlači oko 700 ljudi, rekao je predsednik Stiv Long. Dečji muzej ostao je zatvoren za vreme epidemije, jer se muzeji otvaraju u Fazi 4. Postao je skladište hrane koja se priprema za oko 100 porodica koje nemaju sigurne izvore hrane.

Centar za spašavanje divljih životinja „Evelin Aleksander“ u istočnom Kvogu još se nada da će u avgustu moći da održi „Get Vajld“, kojem često prisustvuju poznate ličnosti poput Bet Stern i Niki Hilton.

Advertisement. Scroll to continue reading.

STIĆI TAMO

Hempton Džitni zasad radi po ograničenom redu vožnje. Džitni i dalje prihvata rezervacije putem interneta i ne traži od putnika da navedu razlog svog putovanja. Autobusi će se čistiti i dezinfikovati između putovanja, a kompanija nudi besplatno putovanje medicinskim radnicima.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Železnička pruga Long Ajlend i dalje prevozi po skraćenom redu vožnje i ne podstiče turistička putovanja.

ODSEDANJE

Hoteli i moteli smatraju se „osnovnim biznis firmama“ i u planu je njihovo otvaranje, s nekim izmenama. Hotel Mantuak Bič Haus odgodio je otvaranje 1. maja, do vikenda Dana sećanja i uvodi povećane protokole čišćenja, rekao je CEO Lari Sidlik.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Spa centar, bazeni i fitnes centar su takođe zatvoreni.

… IGRA

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dugo očekivano ponovno otvaranje bioskopa  Sag Harbor, teško oštećenog u požaru u decembru 2016, za uskršnji vikend, odloženo je. A svetionik Mantuak zatvoren je do daljeg.

Polok-Krasner centar, nekadašnji dom apstraktnog umetnika Džeksona Poloka i njegove supruge Lee Krasner, nudi besplatne virtuelne obilaske. Ako se i kad se, ture nastave, verovatno će biti ograničene na šest osoba, rekla je direktor Polok-Krasner centra Helen Harison.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Organizatori Hempton Klasik Hors Šoua koji se svake godine održava krajem avgusta rekli su da nastavljaju prema planu, za sada.

U Riverhedu, popularni akvarijum Riverhed biće zatvoren, rekao je Brajan Diluka, CEO.

Dobrotvorna softbol utakmica između Ist Hempton umetnika i pisaca, čiji su učesnici bili Alek Boldvin i bivši predsednik Bil Klinton, takođe je još uvek na rasporedu, iako će možda ostati bez publike.

Advertisement. Scroll to continue reading.

poseti hamptons tokom leta
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.