Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Kupuju kuće i stanove zbog Instagrama?

Uz posao od kuće koji dovodi do toga da je teško prodati male apartmane, agenti za nekretnine u Njujorku pribegavaju pomoći uticajnih osoba na Instagramu.

Tako influenseri imaju zadatak da “namame” i mlade, one koji prvi put kupuju stanove, da se na kupovinu odlučuju usred pandemije.

“Zaključivanje ugovora sa vlasnicima-početnicima zahteva još više napora ovih dana – osmeh i malo podsticaja više nisu dovoljni”, kaže Čarls Mazalatis, osnivač Maz Group NI.

Foto: Depositphotos

On dodaje da od kada je zavladao koronavirus, ljudi nisu bili voljni da potroše stotine hiljada dolara na stan koji ne mogu da vide lično.

“Uđite u Instagram. Sve je u stvaranju vibracije”, rekla je Kristin Blekburn, direktor prodaje kompanije Compass iz Njujorka, o sve većoj upotrebi društvenih medija za kupoprodaju nekretnina.

Prodaja iz doba kovid-19 zahteva više od tradicionalnih prikazivanja – sveže cveće i činija voća, ili čak nameštaj za fotografije u onlajn oglasima: mladi kupci žele da zamisle prostor za radni život, koji dolazi uz nameštaj koji je već na mestu, kaže Blekburn za Blumberg.

“Drugim rečima, mladi veruju ovim uticajnim osobama, na to se sve svodi”, rekla je.

Agenti se obraćaju “influenserima” na društvenim mrežama kako bi pomogli u prodaji “ideje o načinu života”. Instagram postovi ili Jutjub video snimci mogu kupcima pomoći da se zamisle u prostoru.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Influenseri često dele fotografije sa stotinama hiljada sledbenika i prikazuju se kako uživaju u zajedničkim prostorijama zgrade i snimaju balkonske poglede.

Prema podacima Nacionalnog udruženja Realtors, milenijalci će verovatnije potražiti savet od bliskog prijatelja ili rođaka o kupovini kuća, a influenseri se često uklapaju u kategoriju “pouzdani izvor”. Takođe je verovatnije da će milenijalci odgovoriti na “marketing od usta do usta”, koji može da uključi uticajne grupe društvenih medija koje prate.

“Vidimo da su društveni mediji odigrali prilično veliku ulogu u kupovini od kuće”, rekla je ekonomista StreetEasy-ja Nensi Vu za Blumberg.

Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Oglasi

Izdaje se soba u Sunnyside-u. Postoje dve opcije: cena sobe za jednu osobu iznosi $900, dok je cena za dvoje $1200. Dodatni troskovi iznose...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.