Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Najbolji EX YU restorani u NYC

U Njujorku postoji više od 8,000 restorana (ne uključujući kafee i restorane brze hrane).

Odlučiti gde ćete jesti u Njujorku podjednako je teško, ako ne i više, koliko i odabrati koje ćete nove komade nositi, savršen poklon ili gde otići na sledeći odmor. Opcije su bezbrojne – bukvalno – i od finog ručka do neformalnih restorana, grad je prepun nekih od najboljih zalogaja koje ćete verovatno ikada imati u svom životu.

Ovom prilikom predstavljamo odabranu top selekciju, sam vrh uzbudljive gastronomske ponude Njujorka. U njima možete da očekujete izuzetan kvalitet celokupnog doživljaja i jela sa autorskim pečatom.

DUBROVNIK

Prvi restoran s hrvatskim imenom i kuhinjom u New Yorku, u kojem mnogi Hrvati imaju sjajne restorane, ali s italijanskim jelima i nazivom, iskorak je u promociji i upoznavanju Amerikanaca s našom gastronomijom.

Adresa:

721 Main St, New Rochelle, NY 10801

SELO

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kada ste desetinama hiljada milja udaljeni od domovine, osim porodice, mora, planina, gradova i sela, najviše nedostaje hrana.

Naročito ako ste sa Balkana, gde se, bili mi subjektivni ili ne, najbolje jede! Leskovački roštilj, karađorđeva šnicla, burek sa Baščaršije, njoke i morska riba uz istarsku malvaziju, leče nostalgiju i makar za vreme večere vraća vas kući.

Još ako na to dodate ambijent restorana koji podseća na ex-yu prostor užitak je zagarantovan.

Ono što smo mi sigurni je da je Njujork dobio neizostavno mesto okupljanja i sastajanja ljudi željnih druženja, najbolje hrane i sjajne atmosfere. 

Adresa:

33-05 Broadway, Queens, NY 11106

KAFANA

Lokal autentičnog naziva “Kafana”, čiji je vlasnik Srbin, a koji se nalazi na Menhetnu, uvršten je na listu 101 najboljeg restorana na svetu. Otvoren je 2008. godine i odmah je postao jedno od omiljenih mesta za izlazak u tom delu grada.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Vlasnik i idejni tvorac “Kafane” je Vladimir Ocokoljić, koji je upotrebio svoje porodično i profesionalno nasleđe da bi stvorio prostor u kojem će se svako dobro provesti i u koji su svi pozvani.

Kako bi preneo atmosferu dobrog, starog boemskog šmeka, kakav je nekada postojao u restoranima njegovih predaka, Ocokoljić je u Njujork doneo namešaj iz kuća svojih dedova, uključujući tu i jedan stari luster. Njegov otac, arhitekta, stigao je u Njujork i pomogao sinu da ostvari svoj san.

U enterijeru je zadržana “gola cigla”, karakteristična za Menhetn, ali obogaćena brojnim starim fotografijama porodice Ocokoljić i antikvitetnim razglednicama starog Beograda.

 

 

 

116 Loisaida Ave, New York, NY 10009

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.