Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Najbolji EX YU restorani u NYC

U Njujorku postoji više od 8,000 restorana (ne uključujući kafee i restorane brze hrane).

Odlučiti gde ćete jesti u Njujorku podjednako je teško, ako ne i više, koliko i odabrati koje ćete nove komade nositi, savršen poklon ili gde otići na sledeći odmor. Opcije su bezbrojne – bukvalno – i od finog ručka do neformalnih restorana, grad je prepun nekih od najboljih zalogaja koje ćete verovatno ikada imati u svom životu.

Ovom prilikom predstavljamo odabranu top selekciju, sam vrh uzbudljive gastronomske ponude Njujorka. U njima možete da očekujete izuzetan kvalitet celokupnog doživljaja i jela sa autorskim pečatom.

DUBROVNIK

Prvi restoran s hrvatskim imenom i kuhinjom u New Yorku, u kojem mnogi Hrvati imaju sjajne restorane, ali s italijanskim jelima i nazivom, iskorak je u promociji i upoznavanju Amerikanaca s našom gastronomijom.

Adresa:

721 Main St, New Rochelle, NY 10801

SELO

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kada ste desetinama hiljada milja udaljeni od domovine, osim porodice, mora, planina, gradova i sela, najviše nedostaje hrana.

Naročito ako ste sa Balkana, gde se, bili mi subjektivni ili ne, najbolje jede! Leskovački roštilj, karađorđeva šnicla, burek sa Baščaršije, njoke i morska riba uz istarsku malvaziju, leče nostalgiju i makar za vreme večere vraća vas kući.

Još ako na to dodate ambijent restorana koji podseća na ex-yu prostor užitak je zagarantovan.

Ono što smo mi sigurni je da je Njujork dobio neizostavno mesto okupljanja i sastajanja ljudi željnih druženja, najbolje hrane i sjajne atmosfere. 

Adresa:

33-05 Broadway, Queens, NY 11106

KAFANA

Lokal autentičnog naziva “Kafana”, čiji je vlasnik Srbin, a koji se nalazi na Menhetnu, uvršten je na listu 101 najboljeg restorana na svetu. Otvoren je 2008. godine i odmah je postao jedno od omiljenih mesta za izlazak u tom delu grada.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Vlasnik i idejni tvorac “Kafane” je Vladimir Ocokoljić, koji je upotrebio svoje porodično i profesionalno nasleđe da bi stvorio prostor u kojem će se svako dobro provesti i u koji su svi pozvani.

Kako bi preneo atmosferu dobrog, starog boemskog šmeka, kakav je nekada postojao u restoranima njegovih predaka, Ocokoljić je u Njujork doneo namešaj iz kuća svojih dedova, uključujući tu i jedan stari luster. Njegov otac, arhitekta, stigao je u Njujork i pomogao sinu da ostvari svoj san.

U enterijeru je zadržana “gola cigla”, karakteristična za Menhetn, ali obogaćena brojnim starim fotografijama porodice Ocokoljić i antikvitetnim razglednicama starog Beograda.

 

 

 

116 Loisaida Ave, New York, NY 10009

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.