Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Najlepši vrtovi u Njujorku

Uživajte u punom sjaju rascvetalog cveća u najzanimljivijim vrtovima u Njujorku.

Njujork se često doživljava kao betonska džungla, ali postoje mali džepovi u kojima zelenilo ne samo da uspeva, već pruža dobrodošao predah od užurbanog ritma urbanog života – to jest, ako znate gde da tražite. Sledeći put kada poželite da odvojite minut da zaustavite i osetite miris ruža (ili tulipana), pogledajte parkove u Njujorku poput Central parka ili posetite razne zimske vrtove u Njujorku (poput onog u njujorškoj botaničkoj bašti). Uključili smo i manje poznate, tajne bašte u Njujorku koje pružaju retke trenutke samoće u gradu prepunom osam miliona ljudi. Imajte na umu da za većinu zapanjujućih botaničkih bašta trenutno trebaju unapred rezervisane karte, zato proverite njihove veb lokacije pre nego što krenete.

 

Gde videti lepo cveće u Njujorku

 

  1. Brooklyn Botanic Garden

U ovom vrtu od 52 hektara nalazi se klimatski kontrolisani konzervatorijum Steinhardt (u kojem se nalazi biljni svet iz tri različite umerene zone), kao i vrtovi posvećeni mirisima i biljkama pomenutim u Šekspirovim dramama. Pronađite trenutak mira u zen japanskom vrtu, pogledajte kamenjar ili osetite mirisno cveće u vrtu mirisa.

 

2. Central Park, Conservatory Garden

Po lepom danu teško je prošetati 74-godišnjim vrtom konzervatorijuma, triom zavera u francuskom, italijanskom i engleskom stilu. Svratite do statue posvećene autoru Frances Hodgson Burnett, autoru klasičnog romana Tajna bašta, koja je okružena magnolijom i japanskim drvećem jorgovana.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

3. New York Botanical Garden

Doživite neverovatne prolećne i letnje bašte i kolekcije na 250 hektara u blizini reke Bronx. Možete se provući kroz vijugavu stazu do šetališta i livade Zavičajnih biljaka sa dalijama, strogim cvetovima i vjetrovima. Njihova višegodišnja bašta je takođe otvorena i puna cveća i lišća. Trenutno možete da odete do institucije kako biste videli izložbu hitova KUSAMA: Kosmička priroda.

 

4. Queens Botanical Garden 

Ovaj spokojan prostor od 39 hektara usred Queensa evoluirao je od izložbe „Gardens on Parade“ od pet hektara sa Svetske izložbe 1939-1940. Dva plava atlanska kedra koja danas okružuju kapiju na ulazu u glavnu u baštu preuzeta su sa tog originalnog eksponata. Danas posetioci mogu pogledati razne hortikulturne znamenitosti, uključujući Mirisnu šetnju, Čišćenje biotopa i Močvaru i šumsku baštu.

Botanička bašta Queens radi sa ograničenim radnim vremenom od utorka do nedelje od 8 a.m. do 8 p.m. sati; besplatni sati dostupni su u sredu od 3 p.m. do 6 p.m. sati i nedelju od 9 a.m. do 11 a.m. sati.

5. Snug Harbor Cultural Center 

Botanička bašta Staten Island je samo jedan od elemenata ove institucije, koji takođe uključuje prostor za performanse i umetničku galeriju. Prošećite se toskanskim vrtom, napravljenim po uzoru na vilu Gamberia u Florenci, pre nego što pređete na zen-sličan Njujorški vrt kineskih naučnika, koji ima valovite puteve, apstraktne stenske formacije i bare ispunjene šaranom i koiima duginih boja.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.