Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Njujorški restorani dobili dozvolu za otvaranje na Dan zaljubljenih

Njujorški restorani koji nisu mogli da primaju goste od sredine decembra, mogu ponovo da budu otvoreni 14. februara na Svetog Valentina, Dan zaljubljenih, zbog smanjenja širenja pandemije, rekao je guverner te američke savezne države Andrew Cuomo.

U Njujorku se indikatori epidemije smanjuju od početka januara kada je registrovan novi skok, podstaknut praznicima na kraju godine, rekao je Kuomo.

Prema podacima guvernera stopa pozitivnih testova na koronavirus u Njujorku je sada pala na 4,9 odsto u odnosu na 7,1 odsto početkom januara.

„Sada možete rezervisati sto, planirati večeru, zaprositi nekog na Svetog Valentina“, našalio se guverner.

Međutim uz porast slučajeva zaraza novim sojem koronavirusa, pre svega britanskim i nedavno južnoafričkim, Kuomo je upozorio da će restorani, kojima je dozvoljen kapacitet od 25 odsto, moći da ostanu otvoreni ako se zadrže sadašnje pozitivne stope zaraze.

Njujorški restorani prvi put su zatvoreni proletos, a ponovo su otvoreni krajem septembra, pa ponovo zatvoreni sredinom decembra na veliko nezadovoljstvo ugostitelja koji su teško pogođeni kao i svi sektori vezani za turizam.

Restorani koji su ostali otvoreni često su postavljali šatore na trotoaru, međutim, sa padom temperature, danas u podne je bilo minus šest stepeni Celzijusovih, klijenti su postali retki.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Oglasi

Izdaje se soba u Sunnyside-u. Postoje dve opcije: cena sobe za jednu osobu iznosi $900, dok je cena za dvoje $1200. Dodatni troskovi iznose...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.