Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Njujorški zvaničnici konačno su postigli dogovor o legalizaciji rekreativne marihuane

Moći ćete da kupite i posedujete do tri unče posude.

Njujork će zvanično postati 15. država u zemlji koja će dozvoliti rekreativnu upotrebu marihuane pošto su lokalni zakonodavci upravo postigli dogovor o legalizaciji droge.

Prema Vall Street Journal-u, specifičnosti dogovora omogućile bi stanovnicima država starih najmanje 21 godinu da kupuju i poseduju do tri unce marihuane, pa čak i da uzgajaju biljke za ličnu upotrebu.

Reforma, koja bi trebalo da bude usvojena kao deo državnog budžeta počev od 1. aprila, takođe bi zahtevala državni porez od 9% na promet na malo. Uz to, gradovi, naselja i sela mogu potencijalno tražiti dodatni porez na promet od 4%. “Distributeri bi dodatno prikupljali akcizu od čak 3 centa po miligramu THC-a, aktivnog sastojka kanabisa, sa kliznom skalom zasnovanom na vrsti proizvoda i njegovoj snazi”, prenosi Bloomberg.

Važna napomena: prema predloženom planu, lokalne samouprave mogle bi da onemoguće lokalnu prodaju i isporuke.

Ovo nije prvi put da guverner Andrev Cuomo pokušava da razgovara o legalizaciji marihuane. U stvari, uključio je predloge i u budžet za 2019. i 2020. godinu, ali je morao da odustane od njih nakon neslaganja sa zvaničnicima.

Teškoće nisu izgubljene na guverneru koji je ranije danas, tokom nepovezanog brifinga, rekao: “Blizu smo [dogovora u vezi sa marihuanom], ali bili smo bliski već tri puta ranije. Ove godine moramo da dobijemo to je učinjeno i završeno do trenutka usvajanja budžeta je od suštinske važnosti “.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Prema izveštajima, legalizacija kanabisa na kraju bi mogla da privuče blizu 350 miliona dolara godišnje. Iako predlog budžeta neće biti zvanično odobren do početka sledećeg meseca, ovo je ogroman korak napred koji gotovo sigurno garantuje potpunu legalizaciju rekreativne marihuane širom države.

Što će reći: dozvoljeno vam je da slavite, Njujorčani.

Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Oglasi

Izdaje se soba u Sunnyside-u. Postoje dve opcije: cena sobe za jednu osobu iznosi $900, dok je cena za dvoje $1200. Dodatni troskovi iznose...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.