Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Moguce otvaranje restorana od 22 juna

Desavanja

NYC bi mogao da očekuje početak otvaranja restorana od 22. juna

Njujorčani koji su za vreme izolacije zbog korona virusa željno iščekivali večeru uz čašu vina u restoranu, na severu države mogu započeti da posećuju svoja omiljena mesta, prema pravilima konzumacije hrane u ugostiteljskim objektima. Konzumacija hrane i pića, kao i boravak u restoranima može se odvijati u sedam regija na istoku države koje su već ušle u Fazu 2 „otvaranja“: Albani − glavni deo grada, Sirakjusa − centralni Njujork, jezera Ročester−Finger, dolina Mohok, Bingamton−Južni Tir i Bufalo− Zapadni Njujork. Primanje gostiju u restorane je još nedeljama daleko od NYC-ja, koji je 8. juna ušao u ograničeniju, Fazu 1 postpandemičnog perioda.

Long Ajlend i dolina Hadsona (Vestčester, Rokland, Patnam, Dačes, Orindž, Ulster i Salivan) su 10. juna ušli u Fazu 2. Prema pravilima za konzumaciju hrane i pića u restoranima, stolovi moraju biti razmaknuti šest stopa i sve osoblje mora nositi maske. Gosti moraju imati maske kad ne sede i ne jedu.

Restorani koji primaju goste moraće da se pridržavaju 13 stranica bezbednosnih pravila. „COVID-19 je još uvek stvarna pretnja i još uvek se borimo protiv njega. Znam da danas nije na naslovnim stranama, ali još uvek je među ljudima i u društvu”, rekao je Komo. „Ali zahvaljujući ljudima iz Njujorka i medicinskim sestrama, lekarima i radnicima u osnovnim delatnostima, danas imamo najniži broj hospitalizacija, a imamo i najmanju stopu smrtnosti“.

Neprekidno procenjujemo koje se delatnosti mogu ponovo bezbedno obavljati, a danas boravak u restoranima stavljamo u Drugu fazu.” Tokom izolacije, restoranima je zabranjeno da nude gostima konzumaciju hrane i pića u svom prostoru. Oni mogu ponuditi samo isporuke ili preuzimanje hrane. Mnogi restorani su zatvoreni. Melisa Fliskut, predsednica i CEO Njujorškog udruženja restoratera, aplaudirala je odobrenju za obedovanje u ugostiteljskim objektima.

Otvaranja nyc
photo by: ny.gov

„Udruženje restoratera u državi Njujork zahvalno je što je država odlučila da dopusti obedovanje u restoranima u Drugoj fazi. Guverner Komo, njegov tim i Regionalne Kontrolne sobe shvataju da je ugostiteljska industrija u Njujorku na rubu propasti i da će ovaj konopac za spasavanje biti od velike pomoći “, rekla je Fliskut. „Takođe obećavamo da ćemo se držati dogovora“.

NYSRA/Njujorško udruženje restoratera, naši članovi i svi restorani u državi sprovodiće stroge sanitarne prakse i socijalno distanciranje kako bi se naši gosti osećali ugodno i zaštitili i njih, i naše zaposlene.” U Njujorku, zakonodavci takođe pritiskaju zakonodavstvo da bi olakšali usluživanje gostiju u restoranima kako bi se oživela ugostiteljska industrija. Kafane u „Velikoj jabuci“ trenutno moraju da plaćaju ogromne takse za zakup bašta i prođu kroz dugotrajne procese odobravanja.

Izvor: New York Post – link

Budi u toku – prati #nycdesavanja

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.