Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Ostrvo Governors zvanično se otvara 1. maja

Od Jazz Age Lawn Party do glampinga, evo šta je ovog leta na sezonskoj destinaciji.

Bujna oaza Governors Island otvoriće se za javnost 1. maja, što znači početak zabavne sezone na otvorenom u Njujorku.

U četvrtak je gradonačelnik Bill de Blasio najavio otvaranje „na vreme“, rekavši da je „dragulj Njujorka“ odložen sa otvaranjem prošle godine zbog pandemije.

Novo ove godine, u Brooklyn-u će biti dva stajališta za vikend usluge – u Brooklyn Bridge Parku i Red Hook-u, a trajektna putovanja biće besplatna za starije osobe, stanovnike javnog smeštaja, decu i one koji imaju ličnu kartu NYC.

“Ovo ne samo da će pružiti besplatne trajekte za stanovnike NYCHA -e u Red Hook-u, jednom od najvećih u toj opštini-već će dovesti i Njujorčane u Red Hook i pružiti podršku lokalnim preduzećima tokom vikenda. Verujem da Trust for Governors Island brine o služenju svim Njujorčanima i radujemo se programu i ove godine “, rekao je član Saveta Carlos Menchaca.

U tom smislu, evo nekoliko događaja na Ostrvu guvernera ove godine:

Starting May 1: Glamping with Collective Governors Island 

Advertisement. Scroll to continue reading.

May 22: NYC Runs Summer Loving 5K & 10K

June 13-14: The Jazz Age Lawn Party

July 4: NYCRuns Firecracker 5K & 10K

July 24-25: New York City Poetry Festival

August 7: NYCRuns Governors Island 5K & 10K

October 31: NYCRuns Haunted Island 5K & 10K

Photograph: Courtesy Jazz Age Lawn Party

I neka tekuća dešavanja:

Njujorška virtuelna opservatorija za vulkane: Njujorška virtuelna opservatorija za vulkane ponovo stvara iskustvo istraživanja vulkana u Njujorku. Biće domaćin skočne umetničke naučne izložbe WetLab-a iz Njujorka-Gallatin-a pod nazivom „PHREATIC!“ od 1. maja do 7. juna.

Advertisement. Scroll to continue reading.

ArtCrawl Harlem: „Granice i veze“ predstavljaće kompletno umetničko delo našeg umetnika iz 2020. godine, slikara i fotografa Rickija Daia i slikara / umetnika kombinovanih medija Demarcusa McGaughey.

Swale: Swale, plutajuća šuma za hranu izgrađena na površini teglenice od 5.000 kvadratnih stopa, trenutno gradi javnu šumu za hranu na ostrvu Governors koja će se otvoriti krajem proleća.

West Harlem Art Fund: Za proleće i jesen planirane su dve umetničke izložbe, uključujući skulpture na otvorenom, časove u nastavi, književno čitanje i boravak umetnika tokom jula i avgusta. U prolećnoj emisiji “We Are In Reach” gostuju Dario Mohr, Kraig Blue i Jannette Jwahir Hawkins.

Radovi na vodi: Kao odgovor na pandemiju, fokus ovogodišnje izložbe ove eksperimentalne organizacije koju vode umetnici je na stvaranju privremenih radova na otvorenom, specifičnih za određenu lokaciju, koji će komunicirati sa javnošću.

Majska soba Shantella Martina: Shantell Martin stvorila je lavirintnu instalaciju koja se prostire na podovima i zidovima zgrade Gospe od Zvezde mora i redizajnirala je unutrašnjost nekadašnje kapele izgrađene 1942. godine sa svojim crno-belim crtežima sa potpisom. Takođe je dizajnirala nameštaj izrađen po meri u obliku slova koji se mogu složiti tako da se pišu reči i obnoviće brod zgrade koji je od 1996. godine zatvoren za javnost.

Kabina Rachel Whiteread: Smeštena na obronku brda Discoveri Hill, ovaj betonski odliv unutrašnjosti jednostavne kabine predlaže povlačenje i introspekciju dok gleda na luku Njujork.

Iankee Hanger, Mark Handforth: Kao što samo ime govori, ova hirovita skulptura poziva posetioce da sede na njoj, prošetaju i angažuju se na njoj na terasi Liggett.

Advertisement. Scroll to continue reading.

„Ove godine smo jasno pokazali koliko su zeleni prostori poput ostrva guvernera kritični za zdravlje i dobrobit našeg grada“, rekla je Merritt Birnbaum, izvršna direktorka Ostrva prijatelja guvernera. „Svima je potrebna sposobnost da pobegnu iz betonske džungle i napune se nakon tako teške zime i jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu nev iorkerima da uživaju u prolećnom cvetu, svežem lučkom povetarcu i dovoljno prostora za biciklizam, šetnju, piknik i opuštanje . Posebno smo zahvalni našim dobrovoljcima i navijačima koji su se tokom protekle godine uveliko pojačali kako bi osigurali da ostrvo guvernera ostane lepo i dobrodošlo mesto za sve. “

 

Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.