Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Poreska olakšica za nezaposlenost u iznosu od 10.200 USD: Ne podnosite izmenjenu poresku prijavu, kaže IRS

Predsednik Joe Biden potpisao je u četvrtak Zakon o američkom planu spašavanja iz 2021. godine. Račun za olakšice Covid od 1,9 biliona dolara daje saveznu poresku olakšicu na do 10.200 dolara naknade za nezaposlene.

IRS je rekao Amerikancima da sačekaju da podnesu izmijenjenu poresku prijavu ako primaju naknade za nezaposlenost 2020. godine i već podnesu porez ove godine.

Poreska uprava takođe je u petak izdala uputstva o tome kako nezaposleni radnici treba da polažu poresku olakšicu.

Amerikanci bez posla trebalo bi da sačekaju da podnesu izmenjenu poresku prijavu kako bi dobili novu poresku olakšicu na naknade za nezaposlene primljene prošle godine, saopštila je u petak IRS.

Američkim Zakonom o spasilačkom planu iz 2021. godine, koji je predsednik Joe Biden potpisao u četvrtak, odriče se savezni porez na do 10.200 američkih dolara naknada za nezaposlene samohrane odrasle osobe koje su zarađivale manje od 150.000 američkih dolara godišnje u 2020. godini (Plafon je 20.400 dolara za dvoje radnika u bračnom paru .)

Iznosi preko 10.200 američkih dolara i dalje su oporezivi. Države takođe mogu odlučiti da ne ponude poresku olakšicu.

Oni koji su podneli poresku prijavu pre nego što je mera olakšica Covid od 1,9 biliona dolara postala zakon, trebalo bi da sačekaju da podnesu izmenjenu prijavu dok IRS ne izda dodatne informacije, rekla je agencija.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Za one koji su prošle godine primali naknadu za nezaposlenost i već su podneli poresku prijavu za 2020. godinu, IRS naglašava da trenutno ne bi trebalo da podnesu izmenjenu prijavu sve dok IRS ne izda dodatne smernice”, saopštila je IRS u petak.

Poreska uprava primila je gotovo 56 miliona povraćaja i obradila skoro 49 miliona od 5. marta, navodi agencija.

Prema Fondaciji Centuri, prošle godine je oko 40 miliona ljudi dobilo naknadu za nezaposlene. Prosečna osoba je dobila 14.000 američkih dolara pomoći.

Uzorak zadržavanja može dovesti neke radnike u teško stanje, posebno one koji su platili veliki poreski račun na naknadu za nezaposlene i sada moraju da smisle kako da nadoknade sredstva, rekla je Janet Holtzblatt, viša saradnica u Urban-Brookings centru za poresku politiku .

 

Nova poreska uputstva

IRS je u petak takođe izdao uputstva za prijavu poreza za one koji još nisu podneli prijavu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

„Za one koji još nisu podneli prijavu, IRS će obezbediti radni list za fajlove za papir i sarađivat će sa softverskom industrijom kako bi ažurirali trenutni poreski softver kako bi poreski obveznici mogli da utvrde kako da prijave prihod od nezaposlenosti na poreskoj prijavi za 2020. godinu“, saopštila je IRS. .

Rok za prijavu poreza 2020. je za mesec dana, 15. aprila.

 

Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Oglasi

Izdaje se soba u Sunnyside-u. Postoje dve opcije: cena sobe za jednu osobu iznosi $900, dok je cena za dvoje $1200. Dodatni troskovi iznose...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.