Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Problematični američki proizvođač vakcina najavljuje promenu

Emergent BioSolutions, koji je vodio proizvodnu fabriku, a zabrinutost zbog kontaminacije primorala je izbacivanje miliona doza, premešta neke glavne uloge. Sve odrasle osobe u Indiji imaće pravo na vakcine počev od subote, ali lekari kažu da nema dovoljno doza.

Njujork ima za cilj da se potpuno otvori 1. jula i omogući restoranima, prodavnicama i stadionima da rade punim kapacitetom, rekao je u četvrtak gradonačelnik Bill de Blasio, nudeći primamljiv uvid u normalu, iako je njegovo ovlašćenje da zaista ukine ograničenja na poslovanje bilo donekle ograničeno.

Gospodin de Blasio, govoreći na MSNBC-u, rekao je da bi teretane, frizerski saloni, arene, neka pozorišta i muzeji trebali očekivati da će biti potpuno otvoreni bez ograničenja kapaciteta. Broadvej je, kako je rekao, na putu da se otvori u septembru.

Na konferenciji za novinare kasnije, gradonačelnik je dodao da je želeo da podzemne železnice, koje su trenutno zatvorene na dva sata preko noći zbog čišćenja i dezinfekcije, još jednom neprestano rade do jula.

„Sada imamo samopouzdanje da možemo sve te delove spojiti i oživeti život“, rekao je. “Ovo će biti leto Njujorka.”

Većinu ograničenja postavljenih za Njujork tokom pandemije postavili su guverner Andrew M. Cuomo i država, a gospodin de Blasio nije imao ovlašćenje da ih ukine.

Grad i država nisu se uvek složili oko najboljeg puta napred, a gospodin de Blasio rekao je u četvrtak da nije razgovarao sa gospodinom Cuomoom o njegovom planu ponovnog otvaranja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Gospodin Cuomo je tokom svoje konferencije za novinare naglasio da je država zadužena za upravljanje ponovnim otvaranjem i rekao da je generalno „oklevao da pravi projekcije“ na datum, rekavši da bi to bilo „neodgovorno”.

Ipak, guverner, koji je poslednjih nedelja ublažio ograničenja, rekao je da se nada da će se i šire otvaranje naći na vidiku, verovatno pre od cilja gradonačelnika. „Mislim da ako učinimo ono što moramo, možemo biti ponovo otvoreni ranije“, rekao je gospodin Cuomo.

Gospodin de Blasio je rekao da grad očekuje da će vakcinacije pogubiti nove slučajeve koronavirusa tokom naredna dva meseca. Od vrhunca drugog talasa od skoro 8.000 slučajeva u jednom danu u januaru, Njujork je u proseku imao oko 2.000 slučajeva virusa dnevno od prošle nedelje. Zvaničnici javnog zdravstva kažu da bi do jula, ako grad ostane na sadašnjoj putanji, taj broj mogao pasti na ispod 600 slučajeva dnevno, možda i niži.

„Izložili smo plan, potkrepićemo ga brzim rastom broja vakcinacija i slučajeva u padu. Ako neko želi to da porekne, vodimo tu raspravu u javnosti “, rekao je Bill Neidhardt, portparol gradonačelnika. „Osećamo snažno da bismo pobedili u toj raspravi.“

Država je ove nedelje već najavila nekoliko promena. Državno zakonodavno telo u sredu je suspendovalo nepopularnu direktivu gospodina Cuomoa koja je nalagala kupcima da naručuju hranu prilikom kupovine alkohola u barovima i restoranima. Gospodin Cuomo je rekao da će policijski čas koji je primorao barove i restorane da se zatvore prerano završiti u celoj državi 17. maja za trpezarije na otvorenom i 31. maja za trpezarije u zatvorenom.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.