Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Prvi pogled na Van Gogha: The Immersive Experience, koji je sada otvoren u Battery Park City

Pogledajte svet očima Vincenta Van Gogha.

Novo impresivno iskustvo koje se ovog meseca otvara u Battery Park City omogućiće vam da svet vidite Van Goghovim očima.

Putujuća izložba Van Gogh: The Immersive Experience ima na raspolaganju karte za termine koji počinju sutra u Skylight-u na Vesey-u u ulici 300 Vesey St. (Odmah je iza ugla od trajektnog terminala Brookfield Place.) Pre zvaničnog otvaranja svratili smo do izložbeni prostor da biste prvi put pogledali trippi, umetnički inspirisano iskustvo.

Impresivni aspekt emisije započinje čim uđete u prostor dok se penjete na više stepeništa prekrivenih trodimenzionalnim suncokretom i Van Gogh-ovim portretima. Na vrhu stepeništa ulazite u glavni izložbeni prostor sa visokim dvospratnim plafonima i kontemplativnom orkestralnom muzikom.

Photograph: Will Gleason

Prvi deo posete (celokupno iskustvo traje oko sat vremena) vodi vas kroz mračne galerije koje su slične vašoj standardnoj putujućoj izložbi. Informativni tekst pruža detalje o umetnikovom životu i prikazani su uzorci njegovog dela koji ilustruju različita razdoblja i fiksacije. Nekoliko posebno upečatljivih elemenata ovog dela iskustva uključuju trodimenzionalne modele poznatih enterijera prikazanih na njegovim slikama (kao što je njegova spavaća soba u Arlesu) i zadivljujuću projekciju koja prekriva više primera njegovih slika vaza.

 

Photograph: Will Gleason

Odatle ćete ući u središnji deo izložbe: svetlosni i zvučni spektakl od 20.000 kvadratnih metara koji sadrži kreativne projekcije inspirisane Van Goghovim životom i slikama. Pored slikarevog talenta i genija, imerzivna demonstracija ne zazire od istraživanja mračnijih aspekata njegovog života, uključujući i njegove stalne borbe sa mentalnim bolestima. Kao rezultat, ne samo da se nalazite na nekim od njegovih klasičnih slika (kao što biste mogli očekivati), već i u središtu interpretativnijih audio-vizuelnih okruženja, poput dvorišta koje izaziva anksioznost, prepunog osvetljenja, kiše i množenja lučnih prolaza.

Photograph: Will Gleason

Poslednje dve oblasti iskustva sadrže više praktičnih, interaktivnih elemenata. U posebno pogodnom za decu području, stranice za bojenje i bojice omogućavaju posetiocima da kreiraju svoja umetnička dela, a zatim ih skeniraju kako bi bila prikazana na masivnom, osvetljenom zidu. Uz dodatnu naknadu od 5 dolara, gosti takođe mogu učestvovati u desetominutnom putovanju u virtuelnu stvarnost kroz „Dan u životu umetnika“. VR avantura izlazi u smirujuću šetnju sa umetnikom dok se susrećete sa nekim stvarnim izvorima inspiracije koji stoje iza njegovih poznatih dela.

Sve u svemu, nova izložba stvorila bi solidan zabavni i obrazovni izlet za porodice, kao i zanimljivu datumsku aktivnost. Ulaznice su sada dostupne za izložbu koja je otvorena ponedeljkom, sredom, četvrtkom i petkom od 10 a.m. do 9 p.m. sati i subotom i nedeljom od 9 a.m. do 10 p.m. sata.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.