Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Škole Njujorka i Los Anđelesa vraćaju se na nastavu uživo pet dana u nedelji na jesen

Škole u ​​Njujorku će se u septembru u potpunosti vratiti ličnom učenju bez daljinske mogućnosti.

(CNN) Dva najveća okruga javnih škola u državi biće otvorena za lično učenje pet dana u nedelji kada započinje sledeća akademska godina, rekli su zvaničnici u ponedeljak.

Iako će škole u ​​Los Angelesu nuditi i mogućnost na mreži, škole u ​​New Yorku neće imati daljinsku opciju.

Gradonačelnik Njujorka Bill de Blasio rekao je za MSNBC da će povećanje broja vakcinacija, smanjenje broja slučajeva i slojevitost zdravstvenih mera omogućiti pomeranje učionice. Njujork ima 1,1 milion učenika u preko 1.800 škola.

„Neverovatno je trenutno kretanje napred, oporavak koji se dešava u Njujorku“, rekao je de Blasio u MSNBC-ovom „Morning Joe“. „Ali ne možete se potpuno oporaviti bez škola pune snage, svi su sedeli u tim učionicama, a deca ponovo uče.“

Da bi se pozabavili vraćanjem na lično učenje, roditelji će moći da posećuju učionice svojih učenika počev od juna kako bi videli sve mere preduzete za smanjenje prenosa Covid-19, poput čišćenja i ventilacije, rekao je de Blasio.

Na pitanje da li će škole moći da održavaju centre za kontrolu i prevenciju bolesti u školama, poput socijalnog udaljavanja od 3 metra, de Blasio kaže da će to moći da urade, ali da takođe očekuje da će agencija izvršiti prilagođavanja pre početka škole na jesen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Dokazali smo da možemo pobediti Covida u celoj ovoj zemlji i škola se otvara za četiri meseca,” rekao je. “Dakle, apsolutno verujem da će Covid nastaviti da opada, vakcinacije će rasti, oporavak će biti snažan.”
Tokom sesije pitanja i odgovora kasnije u ponedeljak, gradonačelnika su pitali šta će reći porodicama koje nisu spremne za ličnu školu. Pozvao ih je da posete škole i postavljaju pitanja o merama bezbednosti.
„Ne možemo čitav život da živimo u stisci Covida“, rekao je de Blasio. “To je možda još jedna bolest poput gripa i drugih stvari, ali sa njom će se moći izaći na kraj. Dakle, i Covida moramo mentalno ostaviti iza sebe.”
Jedna grupa je rekla da je učenje na daljinu i dalje potrebno.
Predsednik Ujedinjene federacije nastavnika Michael Mulgrev objavio je izjavu u kojoj kaže da sindikat “brine o sigurnosti malog broja učenika sa ekstremnim medicinskim izazovima. Za tu malu grupu učenika možda je i dalje potrebna daljinska opcija”.

LA: Učenici koji odluče da ostanu kod kuće mogu da uče preko Interneta

Pored toga što će kampusi u Los Angelesu biti otvoreni za uobičajeni raspored časova ove jeseni, programi van škole za osnovce i srednjoškolce biće dostupni od kraja školskog dana do 18 sati, rekao je nadzornik Austin Beutner.
“Gledajući put ka oporavku i novoj školskoj godini koja započinje ove jeseni, svi učenici će imati priliku da učestvuju u celodnevnim predavanjima u kampusu”, rekao je Beutner.
Rekao je da će učenje na mreži biti dostupno učenicima koji ne mogu da dođu u školu ili odluče da je ne pohađaju.

Maske potrebne u Njujorku, ali LA politika nije postavljena

Njujorške škole će i dalje zahtevati maske za lice kada se potpuno otvore 13. septembra, rekla je kancelarka Meisha Porter tokom brifinga za vesti u ponedeljak.
Najmanje polovina nastavnika i zaposlenih u državnim školama u Njujorku je potpuno vakcinisana, a više će ih biti vakcinisano do ponovnog otvaranja škola, rekla je ona.

U Los Angelesu će verovatno biti potrebne maske, ali to bi se moglo promeniti kako se sve više ljudi vakciniše.
“Ali do avgusta još uvek ima tri meseca i ne možemo predvideti tačno koji će standardi zdravstveni organi reći da su prikladni u to vreme”, rekao je Beutner.

Stopa pozitivnosti u Njujorku je niža

Advertisement. Scroll to continue reading.

Porter je ponovio de Blasija rekavši da neće postojati virtuelna opcija za učenike i da će se školski sistem i dalje pridržavati CDC-ovih smernica za socijalno udaljavanje.
„Nikada ne bismo rizikovali sa svojim najvažnijim dobrom … svojom decom“, rekao je Porter, dodajući da će svaka škola biti opremljena resursima za socijalnu i emocionalnu podršku učenicima.

Stopa pozitivnosti Covid-19 u gradskom javnom školskom sistemu trenutno iznosi 0,16%, rekao je Porter. De Blasio kaže da grad kao celina sada ima sedmodnevnu prosečnu stopu pozitivnosti Covid-19 od 1,13%, najnižu stopu u gradu od prošlog septembra.
Država Njujork ima prosečnu sedmodnevnu stopu pozitivnosti od 0,9%, najnižu od septembra, rekao je u ponedeljak guverner Andrew Cuomo.
Deca širom države trebala bi se vratiti u školu sa punim radnim vremenom u septembru, rekao je on.

Škole su ponovo otvorene

Državne škole u ​​Njujorku zatvorene su za individualne časove na početku pandemije u martu 2020. godine, a zatim su ponovo otvorene u septembru za individualne časove.
Okrug je prekinuo predavanja u novembru kada je gradski sedmodnevni prosek dostigao 3% pozitivnog praga testiranja.

Škole su počele da se otvaraju u decembru, počevši od osnovnih škola. Pritisak za ponovno otvaranje škole za mlađe starosne grupe dogodio se zato što su se oni najviše borili sa učenjem na mreži i čini se da imaju najnižu stopu širenja koronavirusa.
Javne srednje škole u ​​Njujorku ponovo su otvorene za lično učenje u martu, a srednje škole u ​​februaru.
Škole u ​​Los Angelesu počele su ponovo da otvaraju škole u ​​aprilu dodatnim merama bezbednosti, uključujući nadograđene sisteme za filtriranje vazduha i ličnu zaštitnu opremu.

Okrug takođe ima školski program testiranja i traženja kontakata Covid-19.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.