Connect with us

Ukucajte glavnu reč teksta koji potražujete

Desavanja

Stanari Njujorka duguju više od milijardu dolara za kirije

Stanari u Njujorku duguju više od milijardu dolara neplaćenih kirija zbog propuštenih uplata i recesije uzrokovane pandemijom koronavirusa, piše Vol strit žurnal.

Iznos duga najnoviji je pokazatelj da naknade za nezaposlenost i federalni stimulativni paketi do sada nisu bili adekvatni za ublažavanje rastućeg finansijskog tereta zakasnelih kirija u hiljadama njujorških domaćinstava.

Stanodavci i podstanari javno su lobirali za veću pomoć vlade tokom pandemije.

Državi Njujork predviđeno je 1,3 milijarde dolara pomoći za rešavanje pitanja stanovanja u prošlomesečnom paketu pomoći za COVID-19.

Istraživanje koje je sprovela trgovinska grupa “Program poboljšanja stanovanja u zajednici” bilo je usmereno na zgrade podložne gradskim zakonima o zakupu. Stanovi u takvim zgradama čine oko polovine ukupnih stanova za iznajmljivanje u Njujorku.

Skupljajući odgovore stanodavaca, grupa je procenila da čak 185.000 domaćinstava koja žive u ovim stanovima zaostaju za više od dva meseca, sa prosečnim dugom većim od 6.000 američkih dolara.

Džej Martin, izvršni direktor ove grupe rekao je da je dug za zakup od ostatka inventara stanova u Njujorku verovatno isti ili veći, što znači da je ukupan dug koji imaju iznajmljivači u Njujorku verovatno veći od dve milijarde dolara.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement

Još objava koje bi mogle da budu interesantne za vas

Turisticki Vodic

Astoria/Oheka castle. Photo credit: Colombusassicurazioni/Wikimedia Astoria i Long Island City su dva susedska kraja NYC ali su ova dva severozapadna dela Queens različiti na...

Desavanja

Prva srpska filantropska gala noć održana je 23. novembra 2019. godine u organizaciji više istaknutih američkih privrednika i u saradnji sa Fondacijom Ane i...

Desavanja

Ilda Saulic nastupice 22 novembra od 9pm u klubu Spyce u Astoriji. New York City ce biti prva destinacija Ilde Saulic na ovogodisnjoj turneji...

Intervju

Tijana Ibrahimović je rođena u Somboru, u severnom delu Srbije i živela je tamo do srednje škole koju je završila u Budimpešti. Nakon toga...

Copyright © 2020 NYC Desavanja. Powered by Choose Us Agency.